Wie is China Links?Wij vinden dat China en het Westen veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen aanvullen. Dit vergt inspanning, inlevingsvermogen, tolerantie en vertrouwen, maar wij geloven dat de synergie van Oost en West leidt tot creativiteit en innovatie, simpelweg omdat je zaken vanuit een ander perspectief bekijkt. China Links helpt om uw communicatie met uw Chinese contacten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het mooi om te kunnen helpen taal en cultuurbarrières te overbruggen, en de transformatie van xenofobie naar nieuwsgierigheid van de andere cultuur te stimuleren. Dit doen wij door bedrijfsbezoeken, studiereizen en trainingen in Nederland en China te coördineren en te begeleiden. Wij assisteren u in uw communicatie met China van A tot Z.

We strengthen your China Links!


Tom

Na de studies Commerciële economie in Venlo, Chinese talen en culturen aan de universiteit van Leiden en Peking University in Beijing is Tom door verschillende functies en contacten zeer vertrouwd en bekwaam geworden met de Chinese taal en (zakelijke) cultuur.

Gedurende zijn afstuderen werd hij door universiteit Leiden gevraagd om als docent Chinees te doceren en het Chinese gastdocententeam te coördineren. Na afstuderen richtte hij voor een zakenreisbureau een China desk op, en organiseerde en begeleidde hij zakenreizen naar en uit China. Later vertrok hij naar Beijing, en ging vanuit de economische afdeling van de Nederlandse Ambassade in China Nederlandse bedrijven op weg helpen in China. Hij maakte bedrijfsvraagstukken over zakendoen in China statistisch inzichtelijk, en volgde ambassade projecten rondom maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen in China. Daarna trad hij in dienst voor een Chinees-Nederlands advocatenkantoor. Met de Nederlandse directeur en een team van specialisten bezocht hij de Chinese branchekantoren in de economisch voornaamste regio’s van China, om presentaties en workshops te geven over investeren in Europa en investeringswensen van Chinese ondernemers die naar Europa wilden komen in kaart te brengen.

In 2012 kwam Tom terug naar Nederland om voor een Chinese werkgever een culturele brug te slaan naar Europa vanuit hun Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Vanwege de toenemende vraag voor organisatie of begeleiding van bedrijfsbezoeken voor Nederlandse of Chinese ondernemingen richtte hij met partner Yuan in 2013 China Links op.

Yuan

Yuan heeft Klassieke Chinese literatuur gestudeerd aan de universiteit van Jilin en gewerkt als journalist en later als mediamanager bij het conservatorium in Beijing. Hier organiseerde zij persconferenties, bijeenkomsten en concerten. Na een intensieve taalstudie aan de Universiteit van Amsterdam en de opleiding Nederlandkunde aan de universiteit Leiden schrijft zij als freelance journalist artikelen voor Nederlandse en Chinese media. Yuan beheerst ook de Engelse en Japanse taal, en met haar uitstekende gevoel voor communicatie kan zij goed samenwerken in een internationale sfeer.

Tom en Yuan vormen het vaste team van China Links in Nederland. Daarnaast heeft China Links een netwerk van samenwerkpartners in Europa en China.